Sluisdwarsstraat 29, Almere

**UITSLUITEND VERHUUR AAN HUURDERS IN ALMERE HAVEN DIE EEN SOCIALE HUURWONING ACHTERLATEN**

Via de website ik-zoek.de-alliantie.nl kun je reageren op deze woning. Hiervoor maak je een huurpaspoort in My-Qii aan.

Sluiskade in Almere Haven
In deze waterrijke wijk worden momenteel 32 middensegment huurwoningen gebouwd.
Supermarkten, basisscholen, een middelbare school, sportcentra voor binnen- en buitensporten en het gezondheidscentrum bevinden zich op loopafstand. Ook vind je in Haven een grote diversiteit aan winkels, een gezellige havenkom vol restaurants en iedere vrijdag een leuke markt. De appartementen liggen gunstig t.o.v. de uitvalswegen naar de A6/A27. Op loopafstand van het complex ligt een bushalte. Vanuit Almere Haven ben je binnen 20 minuten in bijv. Amsterdam.

De appartementen
Het gebouw heeft 6 woonlagen met in het midden een glazen ingang. De woningen kijken uit op een gemeenschappelijke binnentuin.
Het gebouw heeft een lift waardoor de appartementen ook geschikt zijn voor huurders die minder goed ter been zijn. Alle appartementen zijn gelijkvloers. De appartementen zijn geen ‘officiële‘ seniorenwoningen, ze zijn voor een breed publiek geschikt!
Alle appartementen hebben een open keuken, 2 slaapkamers, 1 badkamer en een apart toilet. De appartementen zijn circa 90 m2 groot en hebben allemaal een buitenruimte. Voor de appartementen op de begane grond is dat een terras, op de verdiepingen een balkon. Daarnaast hebben ze allemaal een aparte berging op de begane grond. De appartementen beschikken over een individuele luchtwarmtepomp en bijna allemaal over 4 of 5 zonnepanelen, enkele appartementen beschikken niet over zonnepanelen.

Indeling
Entree met bellenbord, centrale hal en lift naar de verdiepingen.
Toegang tot de woning: entree, hal, 2 slaapkamers, woonkamer met toegang tot de buitenruimte. Het keukenblok is voorzien van inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser en combi magnetron, oplevering is exclusief koelkast. De badkamer en het separate toilet zijn voorzien van modern sanitair. In de technische ruimte bevindt zich de individuele luchtwarmtepomp en tevens de wasmachine aansluiting.

Algemene informatie
• De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en zijn gasloos
• Alle appartementen hebben een balkon (verdieping) of terras (begane grond)
• Alle appartementen hebben een eigen berging op de begane grond
• Het betreft een kale huurwoning, huurder dient zelf zorg te dragen voor wand- en vloerafwerking
• Garantstelling door derden is niet mogelijk
• Voorbehoud gunning verhuurder
• Minimale huurperiode 12 maanden
• De servicekosten bedragen € 93,69,- per maand
• Energielabel A+++
• Zonnepanelen
• De verwachte oplevering is in het derde kwartaal van 2024


Parkeren
Er behoort geen parkeerplaats bij het gehuurde. Bewoners kunnen parkeren in de wijk of de nabijgelegen parkeergarage. Voor de parkeerkosten verwijzen wij u naar de gemeente of de commerciële aanbieders.

Middensegment huurwoning
Deze appartementen worden verhuurd aan huishoudens met een bruto jaarinkomen van minimaal 45 x de brutohuur (€ 45.166,=) en maximaal € 62.250,-.
Huurders met een middensegment contract krijgen elk jaar een inkomens-afhankelijke huuraanpassing. De Alliantie vraagt dan om gegevens over het jaarinkomen en het huishouden aan te leveren voor de inkomenstoets. Op basis daarvan kijken we dan hoe hoog de huur gaat worden. Op 1 juli van het volgende jaar gaat de vastgestelde huuraanpassing in.

Toewijzing:
Voorrang uitsluitend voor 'Havenaren’ die een sociale huurwoning leeg achterlaten
Met dit project wil de Alliantie de doorstroming binnen de wijk bevorderen. Veel inwoners van Almere Haven (Havenaren) willen niets liever dan in Haven blijven
wonen, net als hun kinderen. De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in het stadsdeel is dan ook groot. Huurders in Almere Haven, die een sociale huurwoning (van de Alliantie of een van de andere corporaties) achterlaten, krijgen daarom de eerste 6 maanden uitsluitend voorrang op een appartement in Sluiskade. Zo worden weer passende sociale huurwoningen vrij gemaakt voor andere woningzoekenden.
Als blijkt dat de vraag naar de woningen groter is dan het aanbod, krijgt de kandidaat met het laagste inkomen de eerste voorkeur. Als er na 6 maanden toewijzing aan sociale huurders uit Almere Haven alsnog woningen beschikbaar zijn, dan wijzen we die toe aan overige woningzoekenden in ons werkgebied.

Reageren
Via de website www.de-alliantie.nl/ik-zoek kun je reageren op de betreffende woning. Je kunt reageren door een Qii huurpaspoort aan te maken. De Alliantie kijkt na einde inschrijfdatum welke kandidaten in aanmerking komen. Wij moeten vaak een selectie maken uit alle reacties. Alleen als je binnen de selectie valt, nemen wij contact met je op.

Huurovereenkomst
Er wordt momenteel hard gewerkt op de bouw om de woningen te realiseren. Het is niet mogelijk om de woningen te bezichtigen. De woningen worden vanaf plattegrond verhuurd. De oplevering van de woningen staat (onder voorbehoud) gepland in het derde kwartaal van 2024.
Een huurovereenkomst wordt aangegaan voor ten minste één jaar en wordt vanaf dan verlengd voor onbepaalde tijd. Na de minimale termijn van één jaar bedraagt de opzegtermijn voor de huurder één maand.

Deze aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Overdracht
Huurprijs € 910 per maand
Servicekosten € 94 per maand
Beschikbaarheid Te huur
Bouw
Type Appartement
Bouwjaar 2024
Indeling
Oppervlakte 91 m2
Inhoud 236 m3
Aantal kamers 3

Interesse?


Reageren op een woning doe je via de knop "reageren". Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.