Operaplein 74, Amersfoort

Via de website www.ik-zoek.de-alliantie.nl kun je reageren op deze woning
Hiervoor maak je een Qii huurpaspoort aan. De definitieve toewijzing van deze woning vindt plaats via loting.

Op het Operaplein komt een grote Hoogvliet supermarkt met daar bovenop 60 huurappartementen, waarvan 40 huurappartementen in het middensegment met twee slaapkamers. Op de begane grond bevindt zich ook een buurtruimte waar bewoners allerlei activiteiten voor buurtbewoners organiseren. De locatie is ideaal gelegen centraal in de wijk nabij winkels en ligt op fietsafstand van de gezellige binnenstad van Amersfoort. Binnen een paar minuten is de snelweg A1 en A28 bereikbaar, maar er is ook een goede OV verbinding met de binnenstad en Station NS centraal.

Middensegment woningen:
Het hoge woonblok in het project bestaat uit middensegment huurwoningen. Het gaat hier om 40 appartementen. De middensegment huurappartementen hebben een oppervlakte van 68 vierkante meter. Het gaat in alle gevallen om 3-kamerappartementen. Wij bieden meerdere type woningen aan. Iedere woning kan afwijken qua plattegrond. Iedere woning kan afwijken qua plattegrond. Ook de foto s zijn indicatief en kunnen afwijken per woning/gespiegeld zijn.

Indeling appartement:
Entree met bellentableau, centrale hal en lift naar verdieping. Toegang tot de woning: entree, hal, separaat toilet, twee slaapkamers (waarvan de grote is voorzien van een frans balkon), licht woonkamer met modern keukenblok (voorzien van inductiekookplaat en afzuigkap) en toegang tot ruim balkon met vrij uitzicht. De badkamer en het toilet zijn voorzien van modern sanitair (douchewand, radiator en wastafel), elke woning beschikt over twee zonnepanelen.
Algemene informatie:
· De woningen zijn voorzien van vloerverwarming.
· De woningen zijn gasloos.
· Alle woningen hebben een balkon.
· Gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond. Deze ruimte kan niet gebruikt worden voor de stalling van scooters.
· Er behoort geen individuele berging bij de woning.
· De verwachte oplevering van de woningen is in het tweede kwartaal van 2024
· Garantstelling door derden is niet mogelijk;
· Voorbehoud gunning verhuurder;
· Minimale huurperiode 12 maanden
· Het betreft een kale huurwoning, huurder dient zelf zorg te dragen voor wand- en vloerafwerking


Bijkomende kosten:
De servicekosten bedragen ongeveer € 70,- per maand. De verwarming en levering van warm water gaat via een extern bedrijf, Vaanster. U moet rekening houden met een voorschotbedrag van ongeveer € 140,- per maand.


Parkeren:
In de wijk kun je gratis parkeren. Een eigen parkeerplaats behoort niet tot het gehuurde.


Duurzaam:
De nieuwe appartementen krijgen isolatie van een hele goede kwaliteit. Op het dak van de appartementen komen zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen gaat zoveel mogelijk naar de bewoners. De aanleg van een groene daktuin en voorzieningen voor waterberging zorgen verder voor een positieve biodiversiteit. Dit zorgt voor schone lucht, fris water, een goede kwaliteit van de bodem en de bestuiving van gewassen.


Alle woningen zijn gasloos. De verwarming en levering van warm water zal door een extern bedrijf, Vaanster, worden geleverd. Er is geen vrije keuze voor een energieleverancier voor wat betreft warmte. Er wordt verwarmd door een grote algemene installatie die gebruik maakt van zogenaamde bodemwarmte. Voordat er een huurovereenkomst voor de woning getekend kan worden, is het verplicht een leveringsovereenkomst met deze warmteleverancier te sluiten. Je moet rekening houden met een voorschotbedrag van ongeveer € 140,- per maand voor de levering van warmte en warm water.

Kijk voor meer informatie op de projectpagina via Operaplein | de Alliantie (de-alliantie.nl)

Middensegment huurwoning:
De Alliantie vindt het belangrijk dat iedereen een passende woning heeft. Daarom biedt de Alliantie middensegment aan naast sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Middensegment woningen zijn vrije sector huurwoningen met een huur onder de markthuur. In project Operaplein worden woningen in twee categorieën aangeboden.

Middensegment-hoog categorie (prijspeil 2024):
Deze woningen worden verhuurd aan huishoudens met een bruto jaarinkomen van minimaal 45 x de huur (€ 57.059,55) en maximaal € 62.250,-
Huurders met een middensegment contract krijgen elk jaar een inkomensafhankelijke huuraanpassing. De Alliantie vraagt dan om gegevens over het jaarinkomen en het huishouden aan te leveren voor de inkomenstoets op basis waarvan de huurprijs kan worden aangepast. Op 1 juli van het volgende jaar gaat de vastgestelde huuraanpassing in.

Toewijzing en loting:
Gezien de korte periode tot de oplevering wordt er voor de kandidaat-huurders die een woning toegewezen hebben gekregen GEEN kijkmoment ingepland. De woningen worden vanaf de plattegrond verhuurd. Het is mogelijk om op meerdere woningen te reageren. De oplevering van de woningen staat (onder voorbehoud) gefaseerd gepland in het tweede kwartaal van 2024.
De toewijzing geschiedt op basis van de bovengenoemde toewijzingscriteria. Na de sluitingsdatum zal de definitieve toewijzing plaatsvinden via loting. Alleen als je ingeloot bent voor deze woning nemen wij contact met je op (verwachting in week 15/16). Lees hier meer: https://www.de-alliantie.nl/ik-huur/nieuws-inspiratie/inspiratie/spelregels-loting-nieuwbouwproject-operaplein-in-amersfoort/
Een huurovereenkomst wordt aangegaan voor ten minste één jaar en wordt vanaf dan verlengd voor onbepaalde tijd. Na de minimale termijn van één jaar bedraagt de opzegtermijn voor de huurder één maand.

Via de website www.de-alliantie.nl/ik-zoek kun je reageren op de betreffende woning. Je kunt reageren door een Qii huurpaspoort aan te maken.

Deze aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Overdracht
Huurprijs € 1.200 per maand
Servicekosten € 68 per maand
Beschikbaarheid Te huur
Bouw
Type Appartement
Bouwjaar 2024
Indeling
Oppervlakte 68 m2
Inhoud 177 m3
Aantal kamers 3

Heb je interesse?

 

Top woningen